top of page
bom-kamera.png

NYTT BOMSYSTEM

Fra 1.januar 2023 vil et nytt bomsystem bli tatt i bruk på Totenåsen. Den nye bomløsningen,

kjent som Norgesbom, benytter automatisk skiltgjenkjenning uten bruk av fysisk bom.

Årsabonnement

Ønsker du å fortsette å benytte veien med årsabonnement anbefaler vi å kjøpe et abonnement via leverandørens hjemmeside www.youpark.no i forkant av oppstart.

Dette gjør du ved å trykke «kjøpe abonnement» og søke opp «Totenåsen» på lokasjon. Herfra får du videre instruksjoner når du har valgt type abonnement og utfører kjøpet.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du en enkel bruksanvisning

Med den nye løsningen administrerer man enkelt selv bilbytter. Dette kan gjøres så mange ganger man vil, men ikke oftere enn hver 14.dag. Abonnementene gjelder for inntil 2 kjøretøy - innenfor husstanden, men hvis det er aktuelt med flere kjøretøy må kjøpsprosessen gjentas tilsvarende antall kjøretøy abonnementet dekker.

 

Selv om du ikke skal kjøpe årskort, anbefaler vi å opprette en bruker og registrere en betalingsløsning. Da slipper du å forholde deg til 48 timers-regelen om å logge inn ved hver passering og betale for å unngå faktura med gebyr.

Abonnementet løper 1år fra dato til dato, ikke et kalenderår som det var tidligere.

norgesbom-logo_edited_edited.png
Enkeltpasseringer

Man kan også betale for enkeltpasseringer inntil 48 timer etter passering ved å søke opp aktuelt kjøretøy på www.youpark.no , eller registrere en bruker og legge inn betalingskort som betalingsmetode. Velger man å registrere en bruker vil valgt betalingsmetode benyttes automatisk neste gang du benytter veien. Satsene beregnes automatisk etter oppgitt vekt på kjøretøyet ved oppslag i motorvognregisteret.

Fakturagebyr

Passerer man på veien uten å foreta seg noe vil det utstedes en faktura med fakturagebyr, om man ikke gjør opp innen 48 timers regelen. YouPark utsteder automatisk en faktura med administrasjonsgebyr til registrert eier av kjøretøyet, med informasjon fra motorvognregisteret dersom kjøretøyet er registrert i Norge. Administrasjonsgebyret er for tiden 79 kr. inkl. mva. Se seksjon "Hvordan kan jeg betale hos YouPark?" for mer informasjon om dette. Er kjøretøyet registrert utenfor Norge? Se seksjon "Hva med kjøretøy registrert utenfor Norge?".

For de som kjøper abonnement er det spesielt viktig å påse at aktuelle kjøretøy er lagt til «kjøretøyregisteret» før man benytter veien. Det er ikke mulig å registrere en passering på et abonnement i etterkant, da vil man måtte betale etter ordinære satser og vilkår for enkeltpassering.

Ønsker man å passere anonymt på veien er det fullt mulig. Les mer om dette på www.youpark.no

bomskisse.png
Priser

Priser på abonnement og enkeltpasseringer blir som følger:

Enkeltpassering

Kjøretøy under 7,5t: 60 kr

Kjøretøy over 7,5t: 120 kr

Moped/MC: 30 kr

Traktor:

  • Gratis i lodd nr 3 og på Garsjøveien (Torsætra-Rognlia)

  • kr 60 i Lodd nr 5 inklusive Hersjøveien

Årsabonnement

800 kr. Gjelder inntil 2 biler.

Bomstasjoner med egne priser

Nyhussætervegen

Enkeltpassering personbil: 60 kr,

Årskort personbil: 1400,- 

Sesongkort sommer: 700,-

Sesongkort vinter: 1000,-

Elvlyvegen

Enkeltpassering personbil: 45 kr,-

Sesongkort sommer 450,-

betaling_edited.jpg
bottom of page